findigital-blog-online-parousia-1500x750

Ξεκινήστε την Online παρουσία σας με Website και Social media!

Σε ένα δυναμικά μεταβαλλόμενο περιβάλλον όπου οι εξελίξεις τρέχουν με φρενήρεις ρυθμούς,  δεν πρέπει και δεν θα είστε από αυτούς που έχουν χάσει το τρένο. Η παρουσία σας στο internet ως εργαλείο ανάπτυξης της δουλειάς σας είναι μεν επιβεβλημένη, η διαρκής όμως και αποδοτική όμως online δραστηριότητα είναι αυτή που στρατηγικά θα σας κάνει να έχετε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, σε ένα χώρο που τα δεδομένα συνεχώς αλλάζουν.

Η αφετηρία αλλά και συνάμα ο τελικός προορισμός της παρουσίας σας στον κυβερνοχώρο, είναι η εταιρική σας ιστοσελίδα. Έτσι, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαιότητα για εσάς που δεν έχετε σελίδα να φτιάξετε μια, χθες… Αρκεί όμως αυτό και μόνον; Όχι… Είναι τόσο πολλές οι περιπτώσεις που επιχειρήσεις που διαθέτουν website να μην μπορούν να αποδώσουν την επένδυση την οποία έκαναν. Να έχουν δηλαδή ένα άχρηστο εργαλείο που δεν κερδοφορεί. ‘Ένας σημαντικός λόγος για αυτό είναι η κακή σχεδίαση της ιστοσελίδας.

Ποιοί είναι λοιπόν οι παράγοντες αυτοί που ο συνδυασμός τους να είναι ικανός να επιστρέψει την επένδυση σας πολλαπλασιάζοντας πωλήσεις,  επαυξάνοντας την πελατειακή πιστότητα των πελατών και ενδυναμώνοντας την εταιρική αναγνωσιμότητα;

  • Εμφάνιση: πάντα η πρώτη εντύπωση είναι που κάνει την διαφορά. Ποτέ δεν θα υπάρξει από τον πελάτη μια δεύτερη ευκαιρία στην δεύτερη εντύπωση… Η εμφάνιση της ιστοσελίδας σας είναι η βιτρίνα της δουλειάς σας, αυτή που θα τους προσελκύσει να εισχωρήσουν και να ενδιαφερθούν για το προϊόν σας. είναι ένα από τα σημαντικότερα εργαλεία επικοινωνίας με τους πελάτες που συναλλάσσεστε αλλά και τους δυνητικούς πελάτες που σας βρίσκουν μέσω αναζήτησης. Συνεπώς θα πρέπει να δώσετε μεγάλη σημασία στο αισθητικό αποτέλεσμα της σελίδας σας, ώστε να είναι καλαίσθητη και σύγχρονη ακολουθώντας τις νέες τάσεις που δίνουν βάρος στην μοντέρνα απλότητα και στην σαφήνεια. Αλλά επίσης να μπορεί να περνάει στον επισκέπτη σας και το προσωπικό σας στίγμα.
  • Χρηστικότητα και Πλοήγηση: η συνολική εμπειρία του χρήστη που έχει επισκεφθεί την ιστοσελίδα σας είναι αυτή που θα κρίνει σε μεγάλο βαθμό την τελική του άποψη για εσάς. Αυτά που πρέπει να λάβετε υπόψη είναι αρκετά: είναι σαφές και ευκρινές το περιεχόμενο που υπάρχει στο site; Διαβάζεται εύκολα; Μπορεί εύκολα να μεταβεί από το ένα στοιχείο στο άλλο; Οι πληροφορία που θα βρει είναι αντιπροσωπευτική της δουλειάς σας; Αλλά κυρίως, είναι η πληροφορία εύκολα ανιχνεύσιμη/προσβάσιμη; Επίσης είναι το ίδιο εύκολο να πλοηγηθεί από όλες τις συσκευές το ίδιο είτε πρόκειται για τον υπολογιστή στο γραφείο του, το κινητό ή το tablet του;
  • Φιλικό στις μηχανές αναζήτησης: η μεγάλη πρόκληση που καλείστε να αντιμετωπίσετε. Το να υπάρχει το site σας κάπου χαμένο στον αχανή ιστό δεν λέει κάτι. Η ικανότητα να ανασύρεται όμως στις μηχανές αναζήτησης και δη στην αμείλικτη αλλά αξιοκρατική Google, είναι μια πολύπλοκη διαδικασία που απαιτεί συνδυασμό ενεργειών, υπομονή και κυρίως εκπαίδευση. Όλα ξεκινούν από τον άριστο σχεδιασμό και την αρχιτεκτονική της σελίδας σας, το θεμέλιο δηλαδή για να μπορέσουμε να χτίσουμε πάνω σε αυτό το περιεχόμενο που διοχετεύεται σε αυτή, την συνάφεια του περιεχομένου με το αντικείμενο της δουλειάς σας, η χρησιμοποίηση πλούσιου υλικού όπως κείμενα, φωτογραφίες, video, η συχνότητα που παράγεται περιεχόμενο και η συνδεσιμότητα του με άλλες πηγές όπως social media, άλλους συνδέσμους κλπ.

Ακόμα και το πιο όμορφο και λειτουργικό site ωστόσο δεν μπορεί να είναι από μόνο του πηγή κερδοφορίας αν δεν συνδυαστεί με σωστό SEO, δηλαδή την διαδικασία βελτιστοποίησης του στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να μοιραστεί σε 2 πυλώνες, έναν on-site, δηλαδή ότι έχει να κάνει με το περιεχόμενο που βρίσκουμε στην σελίδα, και έναν offsite, οπού εκεί παίζουν ρόλο το χτίσιμο των backlinks αλλά και η αρχιτεκτονική σχεδίαση της σελίδας με τα title-tags, meta-tags και keywords

Στην FINDigital θα βρείτε τον κατάλληλο στρατηγικό συνεργάτη για να σας καθοδηγήσει σε όλα τις αποφάσεις που πρέπει να λάβετε για την σχεδίαση και κατασκευή της δικιάς σας σελίδας/eshop από την αρχή έως το τέλος (σχεδίαση, κατασκευή) αλλά και μετά από αυτό (δημιουργία περιεχομένου και διαχείριση του).  Αναλύοντας μαζί τις ανάγκες αλλά και την ταυτότητα που θέλετε να επικοινωνήσετε στο κοινό σας θα δημιουργήσουμε για σας μια ιστοσελίδα ικανή  να ενδυναμώσετε την εικόνα σας και να αυξήσει τις πωλήσεις σας. H εμπειρία μας και ένα μεγάλο portfolio πολυάριθμων και επιτυχημένων projects επιχειρήσεων όλων των κλάδων εγγυάται το αποτέλεσμα!

Scroll to Top
Call Now Button