findigital-blog-seo-1500x750

SEO: Υποσχέσεις vs Πραγματικότητα …

Έχετε ήδη μια ιστοσελίδα ή e-shop, επίσης διατηρείτε σελίδα και στο facebook, πιθανώς έχετε προβεί και σε κάποιες καμπάνιες Adwords, αλλά νοιώθετε ότι οι προσπάθειες σας δεν πιάνουν τόπο και ότι η επένδυση σας δεν αποδίδει; Ένα συνηθισμένο σενάριο, καθώς η βελτιστοποίηση της διαδικτυακής σας παρουσίας στις μηχανές αναζήτησης, το λεγόμενο SEO (Search Engine Optimization) είναι μια τέχνη που τα μυστικά της πολλοί ισχυρίζονται ότι τα γνωρίζουν, πολλοί λιγότεροι όμως τα κατέχουν και τα εφαρμόζουν.

Πολλά έχουν ακουστεί και γραφτεί, άλλα τόσα σας έχουν υποσχεθεί. Ποια είναι η αλήθεια όμως για το SEO; Είναι τόσο δύσκολο πιά, να κατακτηθεί αυτή η κορυφή;

Ας ξεκαθαρίσουμε μερικά πράγματα…

  • Το SEO είναι εξίσου σημαντικό να σχεδιαστεί μεθοδικά όπως και το website της επιχείρησης σας. Ακόμα και το πιο όμορφο και λειτουργικό site ωστόσο δεν μπορεί να είναι από μόνο του πηγή κερδοφορίας αν δεν συνδυαστεί με σωστό SEO, δηλαδή την διαδικασία βελτιστοποίησης του στις μηχανές αναζήτησης. Αυτό μπορεί να μοιραστεί σε 2 πυλώνες, έναν on-site, δηλαδή ότι έχει να κάνει με το περιεχόμενο που βρίσκουμε στην σελίδα, και έναν offsite, οπού εκεί παίζουν ρόλο το χτίσιμο των backlinks αλλά και η αρχιτεκτονική σχεδίαση της σελίδας με τα title-tagsmeta-tags και keywords.
  • Το γνωστό ρήτο ότι ‘η ζωή είναι το ταξίδι και όχι ο προορισμός’ βρίσκει εφαρμογή και στο SEO. H βελτιστοποίηση της εταιρικής σας σελίδας στις μηχανές αναζήτησης είναι μια διαρκής προσπάθεια για να βελτιώσουμε ένα brand και το περιεχόμενο του να είναι περισσότερο ορατό, ευκολότερα προσβάσιμο και να δημιουργεί καλύτερες εμπειρίες στους χρήστες. Κανένας δεν μπορεί να μάθει ή να εξασκήσει SEO σε μια μέρα και χρειάζονται σταθερά και μεθοδικά βήματα για να βελτιώσετε την ποιότητα του περιεχόμενου της ιστοσελίδας σας  και την ανιχνευσιμότητα του στην Google.
  • Αν αποφασίσετε να αναθέσετε σε στρατηγικό συνεργάτη την βελτιστοποίηση της σελίδας σας, προσπαθήστε να βρείτε κάποιον που να μπορεί να παραδώσει έργο συνδυάζοντας και επιτυχημένη τεχνογνωσία για σωστό σχεδιασμό και ανάπτυξη (web design & development) αλλά και εξειδίκευση στην ανάπτυξη περιεχομένου (content creation) και διαχείριση του (content management).

Στην FINDigital (Google Partner) θα βρείτε έναν πολύτιμο συνεργάτη για την κατάρτιση και υλοποίηση του επιτυχημένου SEO πλάνου σας. Τα έμπειρα και εκπαιδευμένα στελέχη μας θα σας βοηθήσουν με σίγουρες, ασφαλείς και δοκιμασμένες τεχνικές όχι μόνο εμφανίζεστε στην πρώτη σελίδα όχι μόνο σε παροδικό χρόνο, αλλά ουσιαστικά να διατηρήσετε μια συνεχή παρουσία στα πρώτα αποτελέσματα του κλάδου σας, αποκτώντας ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Scroll to Top
Call Now Button